Miód od pszczelarza
Zdrowy, lokalny produkt
Miód to produkt spożywczy, który warto na stałe włączyć do swojej diety. Nie trzeba martwić się jego wysoką kalorycznością. W składzie miodu znajdują się bowiem cenne enzymy trawienne, odpowiedzialne za prawidłowy przebieg procesów metabolicznych. Poza tym znajdziemy w nim prawdziwe bogactwo witamin, minerałów oraz aminokwasów. Warto mieć jednak na uwadze to, że korzystnie dla zdrowia wpływa jedynie spożywanie miodu naturalnego, najlepiej pozyskanego z lokalnej pasieki. Sztuczny miód nie przyniesie nam wielu korzyści, a może nawet zaszkodzić.
Poznaj walory zdrowotne miodu naturalnego
Naturalny miód z pasieki pomaga zarówno w zapobieganiu wielu chorobom, jak i zwalczaniu ich objawów. Poleca się go zwłaszcza osobom w stanach osłabienia i wyczerpania psycho-fizycznego. Ma to związek z jego wysokimi wartościami odżywczymi, dlatego za sprawą miodu szybko odzyskamy energię niezbędną do działania. Systematyczne stosowanie miodu od pszczelarza w swojej kuchni pozwala także zmniejszyć częstotliwość zachorowań na grypę i przeziębienia. Miód jest także naturalnym lekiem o działaniu wykrztuśnym, lekko napotnym, rozgrzewającym i wzmacniającym. Poza tym ułatwia prawidłowe oddychanie oraz zmniejsza obrzęk błony śluzowej.
Miód od lokalnego pszczelarza pomoże również w schorzeniach związanych z układem oddechowym. Przede wszystkim warto wówczas włączyć do swojej diety miód spadziowy. Jego spożywanie ułatwia oddychanie, m.in. poprzez zwalczanie kataru siennego u osób z alergią. Naturalny miód to również niezastąpione remedium na dolegliwości związane z układem pokarmowym – zgagą, niestrawnością, refluksem czy zespołem jelita drażliwego. Produkt ten wykazuje właściwości rozkurczowe i przeciwzapalne, zmniejszając tego typu objawy. Poza tym wywiera kojący wpływ na układ nerwowy i pomaga poradzić sobie z bezsennością.
Miód od pszczelarza w diecie dziecka
Twoje dziecko często łapie infekcje? Możesz wzmocnić jego odporność za sprawą naturalnego miodu z lokalnej pasieki. Podawaj mu go w zastępstwie cukru i słodycze, które to produkty osłabiają układ odpornościowy. Miód od pszczelarza jest równie smaczny, dlatego nie będziesz mieć problemów z włączeniem go do diety dziecka. Zastąpienie cukru naturalnym miodem wpłynie również pozytywnie na zdrowie jego zębów oraz jamy ustnej, zmniejszając ryzyko próchnicy.
Dlaczego miód z naturalnej pasieki to lepsze rozwiązanie?
Pamiętaj, że tylko spożywanie naturalnego miodu od pszczelarza zapewnia korzystne właściwości zdrowotne oraz wysokie walory smakowe. Miód dostępny w sklepach i supermarketach jest w sporym stopniu przetworzony i wzbogacany o sztuczne konserwanty, sacharozę oraz wzmacniacze smaku. W konsekwencji nie zawiera już tylu witamin i enzymów, co miód naturalny.
Miód od pszczelarza z lokalnej pasieki powstaje natomiast z zachowaniem najwyższej dbałości na każdym etapie jego wytwarzania. Producenci naturalnego miodu muszą przestrzegać rygorystycznych norm unijnych. Ich ule powinny znajdować się w oddali od ruchliwych dróg i autostrad, a także wysypisk śmieci i spalarni. Poza tym muszą znajdować się w miejscu, w którym nie doszło do przekroczenia dopuszczalnych wartości skażenia wody, gleby i powietrza. Pszczelarze są także zobowiązani do ekologicznego dokarmiania pszczół, zachowywania standardów higieny oraz odpowiedniego etykietowania każdego słoika miodu.
Chcesz mieć pewność otrzymania całkowicie naturalnego miodu z lokalnej pasieki? Ofertę różnego rodzaju miodów nektarowych oraz spadziowych znajdziesz pod adresem: http://api-inhalacje.pl/miod-od-pszczelarza-sprzedaz-cena/.